Kolozsvárt is megfertőzte a nagyszebeni néma tüntetés

Több tucat ember tartott néma tiltakozó akciót szombaton a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári székhelye előtt. A nagyszebeni mintára megszervezett tüntetés negyedórát tartott. Ezzel egyidőben Nagyszebenben és Iași-ban is tiltakoztak. 

Az emberek végig csendben voltak, csak a kezükben tartott táblákat emelték a magasba, amelyeken olyan üzeneteket fogalmazta meg, mint "Bátran, DNA!', "Olyan asszonyokat akarunk, mint Codruţa, nem olyanokat, mint Olguţa és Firea!", "Igazságszolgáltatást, ne korrupciót!", "Törvényeket a népnek, ne a korruptoknak!".

A mintegy 80 tiltakozó között ott volt Sorin Bobis, aki a Remény menete nevű akciót szervezte, amelynek keretében januárban egy csoport kolozsvári legyalogolt Bukarestbe, hogy csatlakozzék az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosításai ellen. 

A nagyszebeni mintára'Látunk benneteket Kolozsvárról' típusú tüntetést szerveztünk - mondta Bobiş. Az akcióban részt vettek a 'Látunk benneteket Nagyszebenből' kezdeményezés képviselői is, akik elmondták: országszerte ki szeretnék terjeszteni a mozgalmat.

A szervezők szerint a tiltakozó akciót hetente megismétlik. 

A címlapfotó forrása: Radio Cluj

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?