Kizárták a PSD-ből Iași polgármesterét

Megszavazta a Szociáldemokrata Párt (PSD) Iaşi megyei szervezetének állandó bizottsága Mihai Chirica kizárását az alakulatból. A PSD országos vezetőségét több ízben is bíráló iaşi-i polgármester mellett Gabriel Harabagiu alpolgármester és az alakulat városi szervezetének ügyvezető elnöke, Sorin Iacoban kizárásáról is döntött a testület.

Mindhármuk kizárására a PSD Iaşi megyei szervezetének etikai bizottsága tett javaslatot, arra hivatkozva, hogy többször is támadást intéztek a párt vezetői ellen, és olyan közleményeket adtak ki, amelyekben támogatásukról biztosították a Grindeanu-, majd a Tudose-kabinetet.

A megyei állandó bizottság pénteki ülésén jelen lévő 23 tag közül 18-an szavazták meg Chirica kizárását. A döntést a párt Iaşi megyei szervezete végrehajtó bizottságának is jóvá kell hagynia.

Szerdán a PSD iaşi-i, városi szervezete is szavazott az etikai bizottság javaslatáról, és két tartózkodás mellett elutasította azt. "Nem tudnak kizárni bennünket, mert a megyei állandó bizottság határozatát el kell küldeni a városi szervezethez is, amelynek tagjai vagyunk, az pedig támogatásáról biztosított bennünket" - nyilatkozta pénteken Mihai Chirica. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?