Háromdimenziós radarokat és páncéltörő rakétákat vásárolt Románia

A Romtehnica Országos Társaság Rt. által az elmúlt hónapban vásárolt haditechnikai eszközök közé tartozik többek között két darab háromdimenziós radar és egy mobil páncéltörő rakétarendszer - olvasható az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (SEAP) elérhető dokumentumokban.

E szerint a Romtehnica a Lockheed Martin Overseastől (USA) két darab, egyenként 64 458 900 lej értékű (áfa nélkül) TPS-77 típusú, légvédelemben használatos, nagy hatósugarú háromdimenziós radart és további 25 503 453,93 lejre alkatrészt vásárolt. Az Eurospike GmbH társaságtól (Németország) 20 297 283,60 lej értékben (áfa nélkül) egy mobil páncéltörő rakétarendszert vásárolt.

Minden esetben a legalacsonyabb értékű ajánlat döntött, az odaítélés nyilvános licit nélkül, tárgyalás alapján történt, tekintettel arra, hogy technikai okokból csak bizonyos beszállítók jöhettek szóba - tájékoztat a dokumentum. A Romtehnica kereskedelmi társaság, amelynek egyetlen részvényese a védelmi minisztérium - derül ki az intézmény honlapjáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?