Olguţa Vasilescu: nem csökken a bírósági jegyzők bére

Nem csökken a bírósági jegyzők bére, a humánerőforrás-osztály alkalmazottai tévesen értelmezték a törvényt, és rosszul számolták ki a fizetéseket - nyilatkozta szerdán Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter. 

"A számvevőszék által is jóváhagyott útmutató egy hónapja megtalálható a munkaügyi minisztérium honlapján, a humánerőforrás-osztály illetékeseinek módjukban állt volna áttanulmányozni azt. Sőt mi több: az egyik miniszteri tanácsadó egész nap csak azzal foglalkozik, hogy a helyi önkormányzatok, a különféle intézmények humánerőforrás-osztályával beszél, elmagyarázza az illetékeseknek, hogyan kell értelmezni a törvényt. Ami minket illet, a jogszabály teljesen világos és könnyen érthető, ezt bizonyítja az is, hogy az ország összes ítélőtáblája közül csak négynél adódtak ilyen problémák, mert rosszul számoltak" - mondta Vasilescu a bírósági jegyzők képviselőivel való találkozót követően. 

A tárcavezető hozzátette, szerda estig elkészül egy "magyarázó jegyzék", amelyet a minisztérium honlapjára is feltöltenek. "Oldjuk meg már egyszer s mindenkorra ezt a helyzetet, amely nem a törvény miatt állt elő. A törvény értelmében nem csökkennek a fizetések, valaki egyszerűen rosszul számolt, és lehet, hogy vállalnia kellene ezért a felelősséget" - fogalmazott Lia Olguţa Vasilescu. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?