Tudose megígérte, hogy elnézést fog kérni az akasztós nyilatkozatáért

Mihai Tudose nyilvánosan bocsánatot fog kérni a „székelyakasztós” kijelentései miatt. Legalábbis ezt ígérte az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) tartott meghallgatásakor.

A CNCD korábban hivatalból vizsgálatot indított a politikus ellen, amiért a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatban egyebek mellett azt nyilatkozta a Realitatea hírtelevíziónak: „Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is”.

Vizsgálata keretében a diszkriminációellenes hatóság kedden Mihai Tudose álláspontját is meghallgatta a nyilatkozatával kapcsolatban. A CNCD elnöke, Asztalos Csaba pedig felkérte a volt miniszterelnököt, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a kijelentése miatt.

Asztalos Csaba a Marosvásárhelyi Rádiónak elmondta, Mihai Tudose meg is ígérte, hogy a következő napokban nyilvánosan elnézést fog kérni. Beszámolója szerint a politikus azzal védekezett: nem a székelyek felakasztására gondolt, amikor a fenyegetőző nyilatkozata elhangzott, hanem azokra a tisztségviselőkre, akik a törvény betartásáért felelnek Székelyföldön.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?