Tăriceanu: Soros György a román állam alapvető intézményeit próbálja gyengíteni

Soros György "perverz törekvésének" része, hogy egy "zajos kisebbség" megpróbálja érvényesíteni álláspontját a legitim többséggel szemben - véli Călin Popescu-Tăriceanu.

A szenátus elnöke egy televíziós műsorban beszélt erről, amikor az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker és Soros György amerikai milliárdos találkozásáról készült, a hazai médiában nemrég megjelent képsorokról kérdezték.

"Számomra nincs többletjelentése annak, hogy ő (Jean Claude Juncker - szerk. megj.) Sorossal ölelkezett. Nem Junckerrel van a probléma, ő a demokratikus elvek szellemében formálódott. Itt Soros Györggyel van a probléma. Ő ugyanis azt akarja elérni - és nagyrészt sikerül is neki - hogy az általa támogatott óriási civilszervezet-hálózat révén gyengítse az állam alapvető intézményeit, valamint az emberek ezen intézményekbe vetett bizalmát, hogy majd a parlamentáris demokrácia helyét vegye át az utcai tüntetések demokráciája, amelyben egy zajos kisebbség érvényesíteni akarja álláspontját a szabad választással legitimált többség ellenében. Ez Soros György perverz törekvése világszerte" - fogalmazott Tăriceanu az Antena 3 televízió műsorában.

 A szenátusi elnök arra reagált, hogy Gabriela Baltag bírónő, a igazságszolgáltatás működését felügyelő Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) tagja a román sajtóban közzétett írásában azt állította: Soros György és Jean-Claude Juncker az elmúlt években legalább négyszer találkozott, és a legutóbbi, másfél hónappal ezelőtti találkozójuk egyik kiemelt témája a romániai igazságszolgáltatás helyzete volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?