Óriási kártérítést kér a román politikus által bántalmazott rendőr

Polgári félként csatlakozik a perhez és 50 ezer eurós kártérítést követel az egyik érintett közlekedési rendőr Cristian Boureanu volt képviselőtől, aki ellen hatósági közeg bántalmazása miatt emeltek vádat.

A politikust és barátnőjét tavaly júliusban állította bíróság elé a fővárosi első kerületi bírósági ügyészség, miután a volt képviselő bántalmazott egy rendőrt. Boureanu barátnőjét, Laura Teodora Dincát hamis tanúzással vádolják.

Június 9-én 1 óra 30 perc körül Boureanu erőszakosan viselkedett a bukaresti Aviatorilor sugárúton közúti ellenőrzést végző egyik rendőrrel. Utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait.

A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva. A rendőr megütötte Boureanut, aki a földre esett.  A politikust megbilincselve kísérték be a rendőrségre. A történtek idején az erősen ittas állapotban volt.

A volt képviselő barátnőjét június 9-én, majd július 6-án hallgatták ki tanúként. Laura Teodora Dincă a két kihallgatás során egymástól eltérő nyilatkozatokat tett Boureanu érdekében, amelyek az ügyiratcsomóban szereplő adatoknak is ellentmondtak. Mindez alátámasztotta a hamis tanúzás gyanúját.

Boureanut június 10-én előzetes letartóztatásba helyezték, majd augusztus 11-én kiengedték a rahovai börtönből, miután az ellene foganatosított kényszerintézkedést hatósági felügyeletre módosította a törvényszék.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?