FRISSÍTVE – Csak a hét végén alakul ki a kormánynévsor

FRISSÍTVE: Hétfői ülésén dönt a Szociáldemokrata Párt (PSD) bővített vezetősége a Dăncilă-kabinet névsoráról. Gabriela Firea alelnök szerint a miniszterek egyharmadát leváltják, a kormányzati struktúrán azonban nem változtatnak.

Bukarest főpolgármestere egy vasárnap esti televíziós műsorban kifejtette, a jelenlegi kormányzati struktúra hatékonynak bizonyult, ezért nem módosítanak rajta. Szavai szerint a minisztériumok és az államtitkárságok számlálásánál fontosabb a miniszterek tevékenységének kiértékelése.

"Valóban az a döntés született, hogy néhány miniszternek mennie kell, helyüket energikus, dinamikus, az illető szakterületet kiválóan ismerő személyek veszik majd át. (...) Úgy saccolom - és remélem, nem tévedek -, hogy a kormány körülbelül egyharmada fog felfrissülni" - fogalmazott Firea a România TV műsorában.

A PSD alelnöke szerint a kormányprogram "lényegileg" változatlan marad, néhány új országos szintű programot terveznek még belefoglalni. 

FRISSÍTÉS: Péntekre halasztottak

Csak a PSD végrehajtó bizottságának pénteki ülésen születik döntés arról, hogy kiket jelöl a párt a miniszteri posztokra. A koalíciós társ Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) is csak pénteken nevesíti jelöltjeit – számoltak be a hírtelevíziók. A halasztás oka, hogy a PSD-n belül nem sikerül egyezségre jutni a fontosabb tárcavezetői posztokról – erősítette meg Horia Teodorescu, a PSD Tulcea megyei szervezetének elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?