Ţuţuianu: a PSD számára politikai öngyilkosság volna egy újabb kormányváltás

A Szociáldemokrata Párt (PSD) számára politikai öngyilkosság volna egy újabb kormányváltás, nyilatkozta Adrian Ţuţuianu szenátor, a PSD Dâmboviţa megyei szervezetének elnöke, aki aggódik a párton belüli fejleményekért és az a véleménye, hogy „válaszúthoz” érkezett a pártja.

„Nem az én stílusom, hogy Facebook-bejegyzésben fejezzem ki véleményemet a PSD számára ilyen fontos ügyekben, de a pillanat kötelez. Tudomásul vettem, hogy több pártvezető kérte, hogy január 15-re összehívjuk a párt országos végrehajtó bizottságát. (...) Aggodalommal töltenek el a pártban történő események, és azt hiszem, hogy válaszút előtt állunk. A 2017-es év gazdasági teljesítményét, a nyugdíjak és bérek emelését és egyéb jó kormányintézkedéseket érvénytelenített a párton belüli konfliktus. A megyei tanácsoknak, a polgármestereknek, a megyében élő embereknek olyan kormányra van szükségük, aki támogatja terveiket. Romániának stabilitásra van szüksége, hogy továbbra is fejlődhessen. Az emberek eredményeket várnak tőlünk, jól fizetett állásokat, autópályákat, iskolákat, kórházakat. Nem hiszem, hogy félévente újra tudjuk kezdeni. A PSD számára politikai öngyilkosság lenne egy újabb kormányváltás” - írta Adrian Ţuţuianu szombaton egy Facebook-bejegyzésben.

A szenátor azt írta, nem ért egyet azzal, hogy a pártot és a kormányt feláldozzák „egyes vezetők személyes ambíciója és összetűzései miatt”.

„A miniszterelnök esetleges lemondása, vagy egy újabb bizalmatlansági indítvány a saját kormányunk ellen, az ismét Johannis államelnöknek szolgáltatna ki minket, és egy újabb parlamenti szavazásnak, mindkét szituáció bizonytalanságot szülne. Éppen ezért felelősségről kell tanúbizonyságot tennünk, és tudatosítanunk kell a párt imázsvesztését, és annak kockázatát, hogy politikai instabilitás következhet be az országban. (...) Nem értek egyet azzal, hogy a pártot és a kormányt feláldozzák egyes vezetők személyes ambíciója és összetűzései miatt! A párt embere voltam és az is maradok” - írta Ţuţuianu.

Adrian Ţuţuianu korábban védelmi miniszter volt a Tudose-kormányban, erről a tisztségéről szeptemberben egy „kommunikációs hiba” miatt mondott le.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?