Dragnea: még remélem, hogy Mihai Tudose marad a miniszterelnök

Még reméli, hogy Mihai Tudose marad a miniszterelnök - mondta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke pénteken. 

A politikus arra reagálr, hogy Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselő Facebook-bejegyzésben sürgette az alakulat országos végrehajtó bizottságának összehívását, hogy a testület vonja meg a politikai bizalmat Mihai Tudose kormányfőtől és Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettestől. 

"A PSD régi tagjaként kérem a végrehajtó bizottság összehívását annak eldöntésére, hogy Tudose miniszterelnök alapszabály-ellenes kirohanását követően támogatjuk-e még a Tudose és Ciolacu alkotta csapatot" - áll Rădulescu Facebook-bejegyzésében.

A képviselő többek között azt rója fel a kormányfőnek és helyettesének, hogy sajtónyilatkozataikkal több ízben is szembehelyezkedtek a párt hivatalos álláspontjával, nem hajlandók alávetni magukat az alakulat és annak vezetője döntéseinek, támadást intéztek saját párttársaik ellen, nem vállalták fel az igazságügyi törvényeket, és nem menesztették azonnal Tudose személyi tanácsadóját, Gheorghe Pipereát, miután az éles támadást intézett Liviu Dragnea ellen.

"Nem azért nyertük el több millió román állampolgár rokonszenvét, hogy éppen kollégáink miatt veszítsünk nap mint nap, és romoljon a megítélésünk" - fogalmaz bejegyzésében Cătălin Rădulescu, kérve a PSD végrehajtó bizottságától, illetve az alakulat törvényhozóitól, hogy vonják meg politikai támogatásukat Tudosétól és Ciolacutól. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?