PSD-s politikus: elképzelhető, hogy menesztjük a kormányunkat

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea és Mihai Tudose kormányfő között egyre mélyülnek az ellentétek, és ha nem sikerül ezeket konstruktív módon feloldani, elképzelhető, hogy a miniszterelnököt megbuktatják.

Erről a PSD Vaslui megyei elnöke, Dumitru Buzatu nyilatkozott csütörtökön a Mediafaxnak. Ő az első szociáldemokrata politikus, aki nyíltan beszélt a pártelnök és a kormányfő közötti konfliktusról, illetve arról a lehetőségről, hogy a miniszterelnök Sorin Grindeanu sorsára jusson.

Buzatu reményét fejezte ki, hogy a PSD nem lesz kénytelen ismét megbuktatni a saját kormányát. „Ám ha Liviu Dragnea és Mihai Tudose sem pragmatikusan közelít a problémákhoz, akkor valószínűleg ismét eljutunk a miniszterelnök leváltásához. Ennek a kormányprogramunk gyakorlatba ültetése látja majd a kárát” – fogalmazott a megyei szervezet elnöke.

Buzatu megjegyezte, hogy szerinte Carmen Dan belügyminiszter is a kormányfő és a pártelnök közötti konfliktus áldozata. Ugyanakkor csalódottságát fejezte ki, hogy a két fél nem tudja párbeszéd útján feloldani a nézeteltéréseit.

Mint ismert, Mihai Tudose ragaszkodik a kormány átszervezéséhez. Sajtóértesülések szerint e mögött az a szándéka áll, hogy megszabaduljon a Liviu Dragneához közeli miniszterektől. A kérdésről a január 28-i ülésén dönt a PSD végrehajtó bizottsága.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?