Madagaszkáron kér politikai menedékjogot Radu Mazăre?

Meg nem erősített információk szerint Konstanca volt polgármestere, Radu Mazăre politikai menedékjogot kért Madagaszkártól. A Konstanca Megyei Rendőr-főkapitányság csak annyit közölt, hogy Madagaszkárról jelentkezett egy hatósági felügyelet alatt álló férfi, aki közölte a rendőrséggel: politikai menedékjogot kér a délkelet-afrikai szigetországban. 

A Konstanca Megyei Rendőr-főkapitányság szombat délben jelezte, hogy egy hatósági felügyelet alatt álló férfi nem jelent meg a jelenléti ív soron következő aláírására. Az illető később közölte az illetékes rendőrtiszttel, hogy Madagaszkár területén tartózkodik, ahol politikai menedékjogot kért. 

A rendőrség a legfelsőbb bírósághoz fordult az ügyben. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki, amelyben leszögezi, hogy a férfi ellen foganatosított hatósági felügyelet nem járt az ország elhagyására vonatkozó tilalommal, és az intézkedés bevezetése óta a rendőrök nem észleltek szabálysértést a férfi részéről. 

A volt polgármester ellen a bukaresti ítélőtábla a nyáron négy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egyes területek tulajdonjogának törvénytelen visszaállításáért. Az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?