Szemfényvesztőnek nevezte Băsescu Dragneát

Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátora azt nyilatkozta pénteken, hogy a 'szemfényvesztő Dragnea' a napokban körbejárta a tévéstúdiókat, hogy világgá trombitálja a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kormányzás 'sikereit'.

'Nehéz elképzelni egy politikust, aki ilyen szinten terjeszti hazugságait. Hát nézzük csak meg, milyen hatásai vannak a PSD-ALDE kormányzásnak 2017 végén, 2016-hoz képest: a folyó fizetési mérleg hiánya 30 százalékkal nagyobb, az infláció nulláról 3 százalékra nőtt, a köztartozás 1,5 milliárd euróval nagyobb, az üzemanyag 20 százalékkal drágább, az energia 15 százalékkal kerül többe, a lakosság 15 százalékkal többet fizet a földgázért, az élelmiszerárak egyszerűen felrobbantak, rengeteget drágultak a hazai valutában felvett hitelek, a lej jelentősen meggyengült az euróhoz képest, stb.' - írta Facebook-bejegyzésében Băsescu.

Băsescu elismeri, hogy nőttek ugyan a nyugdíjak, a minimálbér és a társadalmi segélyek, hogy nőtt a nemzeti össztermék (GDP), 'de összességében a románokat átverték, semmivel sem élnek jobban, és látszik, hogy az egész PSD-ALDE program egy nagy szélhámosság'.

A szenátor úgy véli, hogy 2018-ban nem lehet megismételni az idei 'pénzügyi trükköket' és mind kevesebben lesznek azok, akiket be tud csapni a 'teleormani szemfényvesztő'.

Címlapi illusztrációnk forrása: freenode.ro

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?