Mozart Rekviemje csendült fel az igazságszolgáltatást tárgyaló bizottsági ülés alatt

Szünetet rendeltek el az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosítására létrehozott parlamenti különbizottság ülésén, miután hangfalakból Mozart Rekviemje hangzott fel. 

A zenét Stelian Ion, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője indította el telefonjáról, aki így kívánta "az igazságszolgáltatás halotti miséjét bejátszani". A felvételt akkor indította, amikor a bizottság elfogadta azt a módosító indítványt, hogy a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményeket a legfőbb ügyészség keretében létrehozandó különleges részleg vizsgálhatja ki. Stelian Ion szerint az egész ülés egy "bohóckodás", amihez zenei aláfestés illik.

Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselő indítványozta, hogy a 112 egységes segélykérőn hívjanak egy pszichiátert.

A szünetben Stelian Ion megindokolta tettét. "Nyilvánvaló, hogy elejét vette az igazságszolgáltatás temetése. (...) Minden abból fakad, hogy elutasították azt az ésszerű kérést, hogy ez a különleges bizottság ne dolgozzon a plénummal párhuzamosan, ahol a költségvetés tervezetének vitája folyik, ahol feltétlenül jelen kellene lennünk. Minden létező szabályzatot megszegnek csak azért, hogy minél hamarabb elfogadjanak egy törvényt, mert valakinek, vagy valakiknek ez az érdeke" - magyarázta a képviselő, aki hozzátette: a hangfalat, amiről a zene szólt, mindig magával hordja az autóban, ahogyan a megafont is.

Utólag Florin Iordache és Márton Árpád elhagyták a termet, ahol a különleges bizottság ülése zajlott. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?