Áll a bál a parlamentben: megafonnal kommunikálnak egymással a honatyák

Spontán tiltakozást robbantottak ki szerdán a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői az alsóház plénumában, a "Iordache-bizottság" tevékenységével kapcsolatban. A képviselők 'Tolvajok' feliratú papíríveket tartottak a magasba. 

Stelian Ion, az igazságszolgáltatás törvényeivel kapcsolatos különbizottság tagja egy kézi megafonnal magyarázta a tiltakozás okát, miután Gabriel Vlase gyűléselnök kikapcsolta mikrofonját. A konfliktusra amiatt került sor, hogy a bírók és ügyészek statútuma cikkelyeinek megtárgyalására előirányzott idő lejárt, és a tervezetet a módosító javaslatok megtárgyalása nélkül szavazásra bocsátották. 

Dan Barna, az USR elnöke képtelenségnek nevezte a helyzetet. 'Az az érzésem, hogy egy abszurd drámában szerepelünk. A parlamenti szószékről azt mondjuk: nem tárgyalhatunk az igazságszolgáltatási törvények cikkelyeiről, mert elfogyott az idő. Micsoda balszerencse az országnak! Kérdem én: hogy hogy nem lehet tárgyalni egy, az ország szempontjából rendkívül fontos jogszabály tervezetéről? Ez képtelenség . Fenn kell tartanunk a módosító javaslatainkat. Nem lehet tárgyalni? Akkor inkább menjünk haza, ha ennyire idióták vagyunk' - mondta Barna. 

A képviselőház ülése tíz perces megszakítás után, a tiltakozás ellenére folytatódik.

A módosításokkal kapcsolatos visszásságokról itt olvashat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?