Tudose: a jövő bajnokai számára a jelen bajnokai szolgálhatnak a legjobb példaképként

A jelen bajnokai szolgálhatnak a legjobb példaképként a jövő bajnokai számára - jelentette ki Mihai Tudose miniszterelnök, utalva a kormány által pénteken elindított, Románia bajnokai az iskolában, líceumban és egyetemen elnevezésű programra. 

„Arra akarjuk ösztönözni a fiatal generáció tagjait, hogy legyenek aktívak, felelősek, társadalmi és szociális szerepvállalásra biztatjuk őket. Ezért a kormányprogramba foglaltuk a sport, mind a teljesítmény-, mind a tömegsport támogatását. Ennek szellemében indítottuk útjára ma olimpiai, világ- és Európa-bajnokok jelenlétében a Románia bajnokai az iskolában, líceumban és egyetemen elnevezésű programot, amelynek célja a fiatalok sporttevékenységeken való részvételének növelése, valamint a nagy bajnokoknak a sport népszerűsítésébe való bevonása” – írja Facebook-bejegyzésében Mihai Tudose. 

A kormányfő szerint a projekt keretében az ország több mint 500 neves sportolója fog beszélni 2.500 tanintézet diákjainak a sport és a testnevelés fontosságáról. „A jövő bajnokai számára a jelen bajnokai szolgálhatnak a legjobb példaképként” – áll még a miniszterelnök bejegyzésében.

Kimaradt?