Nekiment a pártjának, majd kilépett a PSD-ből Sorin Moisă EP-képviselő

Lemondott Szociáldemokrata Párti (PSD) tagságáról Sorin Moisă európai parlamenti képviselő, aki egyúttal bejelentette, hogy kilép a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) frakciójából, és függetlenként az Európai Néppárthoz (EPP) csatlakozik.

„Ma úgy döntöttem, hogy lemondok PSD-tagságomról” - írta Facebook bejegyzésében a képviselő. Lépését azzal indokolta, hogy Liviu Dragnea vezetésével a PSD „kiásta és aktiválta a nemzeti-kommunizmus évei alatt bevett gyakorlatok egy részét”.

A politikus a PSD-nek a multinacionális cégekkel és Brüsszellel szembeni állásfoglalásaira utalt. „Amit ma a PSD művel az nem hazafiság, hanem Brüsszellel szemben álló, konzervatív, magyar vagy lengyel típusú frusztrált nacionalizmus, amely nem csak a visegrádi négyek illiberális országai, hanem Putyin és Oroszország fele sodorja az országot” – vélekedett.

Az EP-képviselő sérelmezi a PSD vezetőinek hozzáállását a Colectiv Klubban történtekhez, a Marosvásárhely-Iaşi autópálya építéséhez és a TelDrum botrányhoz. Sorin Moisă leszögezte, hogy nem csatlakozik egyetlen román párthoz, egyesülethez, alapítványhoz vagy politikai platformhoz sem.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?