Benyújtotta a bizalmatlansági indítványt a PNL és az USR

Benyújtotta pénteken a parlament elé a Tudose-kormány elleni bizalmatlansági indítványt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

A „PSDragnea, kampány alatt anyuka, hatalmon pestis” címet viselő indítványt a parlament 148 tagja írta alá. Raluca Turcan, a PNL képviselőházi frakcióvezetője azt nyilatkozta: a bizalmatlansági indítvány „azokat támogatja, akiket a kormány átvert és bántott.”

Raluca Turcan, a PNL képviselőházi frakcióvezetője úgy nyilatkozott: a bizalmatlansági indítvány „azokat támogatja, akiket a Dragnea-Tudose kormány átvert és bántott.” 

„1989 óta még nem haragított magára a kormány ennyiféle román állampolgárt: hivatalnokokat, állami alkalmazottakat, a versenyszféra alkalmazottait, nyugdíjasokat, üzletembereket, civil szervezeteket, a civil társadalmat. Volt egy szappanbuborék, ami szétfoszlott, és Románia összes állampolgára az áldozatává vált. A kormányprogram bérnövekedéseket ígért, de sajnos bércsökkenésekhez vezetett, legjobb esetben is nagyon kismértékű növekedésekhez. A nyugdíjasokat becsapták a nyugdíjtörvény halogatásával. A vállalkozói szférának ígért támogatás átváltozott pluszteherré minden becsületes üzletember számára. A közigazgatási struktúráknak súlyos érvágást jelent a kormány által bevezetett teher, de főleg az, hogy nincs pénz befektetésekre' - mondta Raluca Turcan. A liberálisok képviselőházi frakcióvezetője hozzátette: indítványuk egy 'inkompetens' kormány ellen irányul, amely a román állampolgárok összes kategóriájának érdekeit képviseli. 

Mint korábban megírtuk, a bizalmatlansági indítványt az RMDSZ nem támogatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?