Klaus Johannis szóvivője: Romániában nem létezik párhuzamos állam

„Országunkban nem létezik párhuzamos állam, ezt azok állítják, akiknek gondjuk van az igazságszolgáltatással” – nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Mădălina Dobrovolschi elnöki szóvivő kormánypárti politikusok nyilatkozatára reagálva.

Közölte: Klaus Johannis államfő egy független és erős igazságszolgáltatást szeretne. „Romániában nem létezik párhuzamos állam, ez azoknak a találmánya, akiknek problémájuk van az igazságszolgáltatással. (...) Egy egészséges jogállam és független igazságszolgáltatás haszonélvezője nem lehet más, mint a társadalom" - nyilatkozta Dobrovolschi a Cotroceni-palotában.

Liviu Dragnea hétfőn azt nyilatkozta: szerint nincs olyan személy a Szociáldemokrata Pártban (PSD), aki ellen ne folyna ügyészségi eljárás. Szerinte a „párhuzamos állam” a PSD vesztére tör, és ennek Klaus Johannis államelnök a haszonélvezője.

A „párhuzamos állam” létére korábban többször hivatkozott Călin Popescu Tăriceanu szenátusi házelnök, illetve emlegette legutóbbi sajtótájékoztatóján Márton Árpád RMDSZ-es képviselő is

Kapcsolódók

Kimaradt?