Minority SafePack: aláírásra buzdít az RMDSZ Nőszervezete

Az RMDSZ Nőszervezete a hétvégi elnökségi ülésén arról döntött , hogy novemberben minden rendezvényén alá lehet írni a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezést. 

A Minority Safepack európai polgári kezdeményezés európai védelmet biztosít jogainknak – mutat rá az RMDSZ szombati hírlevele. „Egy olyan erős eszköz a kezünkben, amellyel kötelességünk élni, hisz a mi feladatunk és felelősségünk is, hogy elég hangosak és érthetők legyünk ahhoz, hogy reális képet fessünk helyzetünkről” – áll a közleményben. 

„Mi, magyarok ezer éve élünk Erdélyben. Szent István király óta Európát gazdagítjuk, kultúránkkal színesebbé tesszük. Talpon maradtunk mindvégig, minden próbálkozás ellenére nem tudtak asszimilálni bennünket” – hangsúlyozta az RMDSZ Nőszervezete.

Hozzátette: a Minority SafePack a román többséggel és Európa más népeivel egyenlő bánásmódot jelent, hiszen az erdélyi magyar közösség akkor tud kiegyensúlyozottan élni a szülőföldjén, és akkor van jövő biztosítva a számára, ha a közösség jogati európai törvények is védik.

Ezt a célkitűzést támogatva az RMDSZ Nőszervezete a hétvégi elnökségi ülésén arról döntött , hogy novemberben minden, általa szervezett rendezvényen is aláírásokat gyűjt. A szervezet felkéri az erdélyi magyar nőket, hogy támogassák a kezdeményezést. 

A Minority SafePack európai polgári kezdeményezésről, és arról, hogy konkrétan mit jelent ez a magyar közösségre nézve, itt olvashat bővebben. 

(Címlapfotó forrása: RMDSZ Facebook-oldala

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?