Mândruță a londoni román nagykövethez: please, step aside!

Vitriolos angol nyelvű videoüzenetben szólította fel lemondásra Lucian Mândruță újságíró Románia londoni nagykövetét, miután a diplomata a CNN hírtelevízióban gyatra angolsággal védte meg Bukarest álláspontját a lóhúsbotránnyal kapcsolatban.

A népszerű televíziós szakember a gandul.info portál meghívottjaként kifogástalan – amerikai akcentusú – angolsággal fejtette ki Ion Jingának, miért kellene távoznia posztjáról. Emlékeztette a nagykövetet arra, hogy diplomataként egy egész országot képvisel. „Ezért amikor ön dadog, akkor a tévénézők egy dadogó Romániát látnak” – fogalmazott Mândruță.mandru

Az újságíró figyelmeztette Jingát arra, hogy országa álláspontjának védelmezésekor „rohadtul meggyőzőnek” kell lennie, ám gyenge nyelvtudása ebben korlátozza. „Senki sem figyel az ön mondanivalójára, ha közben furcsa nyelvtani fordulatain és muris akcentusán kell nevetnie” – jelentette ki.

Üzenete végén Mândruță kifejti, olyan román nagykövetet szeretne Londonban látni, mint amilyen nagykövetük a briteknek van Bukarestben. „Olyan diplomatát, akire felnézhetek, akinek van humorérzéke, és aki olvas. Könyveket, nem csak titkosszolgálati jelentéseket. Akire büszkék lehetünk. Ezért megkérem, adja át a helyét valaki másnak, fiatalabbnak, tehetségesebbnek” – zárta mondanivalóját az újságíró.

Kimaradt?