A lakásáig üldözték a rendőrök Călărași megye tanácselnökét

Elmenekült az autójával az igazoltatáskor, és a lakásáig üldözték a rendőrök csütörtök este Călărași megye tanácselnökét. Vasile Iliuță ittas lehetett, és megtagadta a vérvételt. Ezért akár 5 év börtönbüntetést is kaphat.

A közszolgálati televízió (TVR) tájékoztatása szerint a politikust Călărași egyik utcájában igazoltatták a közlekedési járőrök. A tanácselnököt megkérték, hogy maradjon az autójába, és jelezték neki, hogy hamarosan megszondáztatják. Vasile Iliuță azonban ez már nem várta meg: a gázba taposott, és elmenekült.

A rendőrök üldözőbe vették a városon keresztül, és a lakása előtt érték utol a politikust. A tanácselnök továbbra sem volt hajlandó az alkoholszondába fújni, és megtagadta azt is, hogy egy kórházba kísérjék be vérvételre. A helyi sajtó szerint Vasile Iliuță nagy eséllyel ittas volt, mert a nap folyamán több állófogadáson is részt vett.

A megyei tanácselnök pénteki közleményében cáfolta, hogy a rendőrök meg akarták volna szondáztatni. Azt írta: személyesen tárgyalt csütörtök este a városi rendőrparancsnokkal, és megígérte neki, hogy pénteken a rendelkezésükre áll. Közölte azt is, hogy a sajtóban megjelenteket egy ellene másfél évvel ezelőtt indult lejáratási kampány részének tekinti.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?