Dragnea: A nyugdíjpont értéke a kormányprogramnak megfelelően nőni fog

Jövőtől a nyugdíjpont értéke a kormányprogramnak megfelelően nőni fog, függetlenül a koalíció napirendjén lévő nyugdíjtörvénytől - nyilatkozta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta szerda este az Antena 3 televízió műsorában. 'Ne keverjük a dolgokat, a nyugdíjpont értéke a kormányprogramnak megfelelően nőni fog' - mondta Dragnea. 

A pártelnök szerint a koalíció napirendjén lévő nyugdíjtörvény célja nem a nyugdíjpont értékének megváltoztatása, hanem a nyugdíjrendszerben tapasztalható 'igazságtalanságok' kiküszöbölése. Példának a tanügyet hozta fel, ahol szerinte előfordulhat olyan eset, hogy két volt pedagógus, aki ugyanolyan végzettséggel, ugyanannyit dolgozott, különböző nyugdíjat kapjon, egyik 1.500 lejt, a másik 2.300 lejt. 

A PSD elnöke megerősítette, hogy 2018-ban a minimálbér 1.550 lejre nő. Dragnea szerint a 2018-as költségvetés "projektekre épül'. Szerinte a költségvetés törvényét október végén terjesztik a parlament elé. 

A pártelnök úgy vélekedett: az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosítását még idén elfogadják, akkor is, ha a Velencei Bizottság kifejti álláspontját az ügyészek kinevezésével kapcsolatban, és akkor is, ha nem. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?