Az ALDE ragaszkodik a korruptgyanús miniszteréhez

Pártja két héttel ezelőtt eldöntötte, hogy támogatja Viorel Ilie minisztert - jelentette ki csütörtökön a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke. Călin Popescu-Tăriceanu leszögezte: az ALDE továbbra is kiáll a korrupciógyanúba keveredett tárcavezető mellett.

A kisebbik kormánypárt elnöke úgy vélekedett, hogy Mihai Tudose miniszterelnöknek jogában áll kormányátalakítást javasolni, ha ezt szükségesnek tartja. Mint elmondta, az ALDE vezetősége csütörtökön arról tárgyalt: fontos, hogy a párt a politikai stabilitás érdekében a jelenlegi kormánykoalíció megőrzése mellett foglaljon állást.

Călin Popescu-Tăriceanu szerint az utóbbi időben a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hitele megtépázódott. „Olyan sok információ látott napvilágot Kövesi (a DNA főügyésze – szerk. megj) munkatársainak visszaéléseiről, hogy már nem tudjuk, mi a valóság. (…) A DNA elvesztette a hitelét. (…) Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a DNA szabja meg a kormány névsorát” – fogalmazott a politikus.

Mint ismert, Mihai Tudose kormányfő hétfő este közölte: meg akar válni a korrupciógyanús minisztereitől. Bejelentését sokan nemtetszéssel fogadták a Szociáldemokrata Pártban (PSD). A PSD vezetősége csütörtök délutáni ülésén dönt arról, hogy lesz-e kormányátalakítás, és ha igen, kiket érint majd.

Kapcsolódók

Kimaradt?