FRISSÍTVE: Kihallgatta a DNA Sevil Shhaideh kormányfőhelyettest

FRISSÍTVE: Ügyvédje kíséretében jelent meg szerdán a korrupcióellenes ügyészség (DNA) székhelyén Sevil Shhaideh. FRISSÍTÉS: A miniszter átruházta hatáskörét Sirma Caraman államtitkárra

A kormányfőhelyettest a Belina-ügyként ismert iratcsomó kapcsán hívták be szerdán 14 órára kihallgatásra a DNA-hoz. Sevil Shhaideh ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt folyik eljárás ebben az ügyben.

A DNA szerint Sevil Shhaideh a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium államtitkáraként hivatali visszaélést követett el, amikor - a vádhatóság szerint - törvénytelen módon átutalták a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.

Ugyanazon ügyben az alexandriai kataszteri hivatal több alkalmazottja ellen is eljárás indult.

FRISSÍTÉS: Sevil Shhaideh egy napra átruházta hatáskörét Sirma Caraman államtitkárra - nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek hivatalos források. Sevil Shhaideh állítólag azért ruházta át hatáskörét, hogy Sirma Caraman helyettesíthesse őt a kormány szerdai ülésén. 

Kapcsolódók

Kimaradt?