Dragnea: szó sincs semmiféle konfliktusról a pártban vagy a koalícióban

Liviu Dragnea azt nyilatkozta hétfőn, hogy „szó sincs” semmiféle konfliktusról a Szociáldemokrata Pártban (PSD) vagy a kormánykoalícióban.

A PSD elnöke azt mondta: nem érzi úgy, hogy a kormány nem vállalja fel az igazságszolgáltatás működéséről szóló törvénytervezetet. Hozzátette: szó sincs semmilyen koalíciós feszültségről, sőt. Valóban, mostanában ritkábban találkoztak Călin Popescu-Tăriceanuval, de „nagyon zsúfolt volt a programjuk” - mondta. Amikor a kormány esetleges átszervezéséről kérdezték, Dragnea azt válaszolta, hogy az a miniszterelnök hatásköre.

A politikus cáfolatainak előzménye egy felmérés, amely szerint a kormány népszerűsége zuhanórepülésben van. Sajtóhírek szerint ezt személyesen Liviu Dragnea rendelte a hozzá közel álló Avangarde közvélemény-kutatótól, hogy lejárassa a Tudose-kabinetet, mert szabadulni szeretne a miniszterelnöktől.

Călin Popescu-Tăriceanuval állítólag azért romlott meg a viszonya a PSD elnökének, mert a szenátus elnöke nem hajlandó az alkotmánybírósághoz fordulni az úgynevezett Belina-ügyben, amelynek egyik érintettje maga Liviu Dragnea lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?