Menesztették tisztségéből a jogerősen elítélt székelyföldi polgármestert

Sebastian Cucu háromszéki prefektus felfüggesztette tisztségéből a jogerősen elítélt csernátoni polgármestert, Bölöni Dávidot.

A kormánybiztos kedden írta alá a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt csernátoni polgármester, Bölöni Dávid tisztségből való felmentéséről szóló rendeletet. A prefektus szerint ideiglenesen az alpolgármester látja el a községvezetői teendőket.„'Választásokról egyelőre nem tárgyalunk, létezik ugyanis egy határidő, ameddig megfellebbezhető a rendelet” – mondta a prefektus.Fotó: 3szek.ro

Mint arról beszámoltunk, Bölöni Dávid csernátoni polgármester ellen tavaly decemberben emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), amiért 2008-2009-ben 738 hektár községi legelő után igényelt támogatást, holott azt bérbe adták más gazdáknak, így a kifizetési ügynökség visszakövetelte a több mint 312 ezer lejes támogatást.

Bölöni Dávid a sajtónak elmondta: ártatlannak vallja magát, a legelőket nem adták bérbe, azok a dokumentumok, amire a DNA hivatkozik, arra vonatkoznak, hogy melyik pásztor felel egy adott területért, kis összegeket gyűjtöttek a pásztoroktól műtrágyára. A támogatás összegét a község önkormányzata azóta már visszautalta a mezőgazdasági kifizetési ügynökségnek.

A csernátoni polgármester szeptemberben egy év és négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Kovászna megyei törvényszék, a Brassói Ítélőtábla pedig fenntartotta az ítéletet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?