Kenyér helyett cirkusz: újabb liberális akadékoskodás a Bihar megyei tanács ülésén

Nem lehetett megtartani a Bihar Megye Tanácsa kedden 11 órára összehívott rendkívüli ülését, mivel a liberális tanácsosok nem szavazták a napirendet. Pásztor Sándor megyei tanácselnök 14 órára újabb azonnali ülést hívott össze.

Már az ülés megkezdése előtt sejthető volt, hogy kedden sem lesz zökkenőmentes a Bihar Megye Tanácsának ülése, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezetője, Ionel Avrigeanu ugyanis meglehetősen arrogánsan a napirendről vitatkozott a tanácselnökkel.

Az ülés pár perc késéssel kezdődött, mivel Pásztor Sándor bekérette a vonatkozó iratokat, és elmondta: a múlt szerdán öt ponttal összehívott azonnali tanácsülés napirendjét csütörtökön egészítették ki az új tanácsos beiktatására, illetve a megyei egészségügyi stratégiára vonatkozó határozattervezettel, illetve az ülés előtt vették fel a napirendre azt a tervezetet, mely szerint a megyei önkormányzat visszavonta a PNL-sek ellen indított perét. Pásztor Sándor azt is elmondta, erről a döntésről hétfőn telefonon értesítette a frakcióvezetőt.

Ionel Avrigeanu azt követelte, hogy mindkét napirendet szavaztassák meg. Hiába idézte neki Ioan Mang alelnök azt, hogy a tanácselnöknek joga van napirendre felvenni határozattervezeteket, és kitért arra is, hogy a prefektúra felszólította a tanácsot az új tanácsos beiktatására.

A liberális frakcióvezető azzal próbálta zsarolni a tanácselnököt, hogy ne csak a keddi, hanem az előző ülés napirendjét is bocsássa szavazásra, mondván, hogy ha nem teszi, „majd meglátja, mi következik”.

Avrigeanu egyébként a legelemibb jóérzés szabályait is áthágva emelt hangon vágott bele bárki szavába, aki beszélni próbált, majd – miután a napirend megszavazásakor 17–17 volt a szavazati arány – azzal vádolta az önkormányzati testület vezetőségét, hogy nem érdeklik őket sem a határozattervezetek, sem a tanácsnál és alárendelt intézményeinél dolgozók fizetése. Tette ezt annak ellenére, hogy a tervezetek napirendre kerülését vagy jóváhagyását éppen a PNL szabotálja el minden alkalommal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?