Klaus Johannis elégedett a DNA munkájával

Klaus Johannis államelnök kedden azt nyilatkozta, hogy elégedett az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkájával, szerinte a DNA főügyészét, Laura Codruţa Kövesit ért vádak egy olyan „játék része, amely túl messze ment”.

„Igen, bízom a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsban (CSM), mert ezek a viták rámutatnak, hogy vannak különböző vélemények, az lett volna a rosszabb, ha nincsenek viták. (...) Igen, én elégedett vagyok a DNA munkájával és ha vannak ilyen fajta panaszok (miszerint a DNA vezetője nyomást gyakorolt az ügyészekre - szerk. megj.) akkor ezeket a CSM biztosan megoldja” - mondta Iohannis.

Az államfő nem kívánta véleményezni Kövesi lépését, hogy az Igazságszolgáltatási Felügyelethez fordul az igazságügyi miniszter kijelentései miatt.

„Tehát bizonyos ügyészeket elbocsátanak a DNA-tól, mert nem végezték a munkájukat. Nem akarok részletekbe bocsátkozni, lehet nagyon jók, de arról döntöttek, hogy más ügyészségeken kell folytatniuk a munkát, és ezek után ezek az emberek vádolják az intézmény vezetőségét, ahonnan hazaküldték őket - úgy tűnik ez egy olyan játék, amely túl messze ment” - válaszolta Johannis arra a kérdésre, hogy a DNA főügyészét érintő vádak ártanak-e az intézmény megítélésének.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Kövesinek meg kellene jelennie a 2009-es államelnök-választásokat vizsgáló parlamenti bizottság előtt, Johannis azt válaszolta, hogy a bűnügyi eseteket nem a parlamentben kellene megbeszélni. A parlamentnek csupán a mentelmi jog megvonásáról kellene döntenie, és azokat meg kell szavazniuk - válaszolta Johannis.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?