Plumb: nem érzem magam vétkesnek

Rovana Plumb, európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter azt nyilatkozta hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) állandó országos tanácsának ülése után, hogy nem érzi vétkesnek magát, miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) mentelmi jogának felfüggesztését kérte a Belina-ügyben, ezért nincs oka lemondani. 

"Nem vagyok vétkes, mindig is betartottam és ezután is be fogom tartani a törvényt. Akármilyen funkciót is töltöttem be, mindig jóhiszeműen szolgáltam a román állampolgárok érdekeit. (...) Nem hibáztam, ezért nem gondolom, hogy le kellene mondanom" - nyilatkozta a miniszter. Kérdésre válaszolva a miniszter azt mondta: "soha, senki" nem gyakorolt nyomást rá.

Ioan Munteanu, a PSD képviselőházi frakcióvezetője hétfőn közölte: a Szociáldemokrata Párt állandó országos tanácsának döntése értelmében a formáció támogatja Sevil Shhaideh kormányfő-helyettest és Rovana Plumb európai alapokért felelős tárca nélküli minisztert. 

A PSD állandó országos tanácsának ülésén részt vevő Munteanu kifejtette: a kabinet két szóban forgó tagja betartotta a törvényt, ártatlannak vallja magát, így a testület tagjai hivatalban maradásuk mellett döntöttek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?