A parlamenti bizottság előtt is „kitálalt” a SRI volt magas rangú tisztje

A Román Hírszerző Szolgálat volt tisztje, Daniel Dragomir kedden bemutatott a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottságnak egy 65 személyről szóló listát, akiket ki lehetne hallgatni a „párhuzamos állam” létezésével kapcsolatos feltételezések ügyében.

„Tárgyaltunk az igazságszolgáltatásról és a nemzetbiztonsággal kapcsolatos problémákról. Több mindenre kiterjedő nyilatkozatot tettem. Átadtam ugyanakkor olyan dokumentumokat is, amelyekről azt gondolom, hogy a bizottság tagjainak tudomásuk kell hogy legyen ahhoz, hogy megértsék, mit értek én azalatt, hogy az utóbbi időben párhuzamos állam épült ki Romániában. Bemutattam egy 65 személyről szóló listát, akiket ki lehetne hallgatni a párhuzamos állam létével kapcsolatban. Ezek között vannak a SRI aktív és tartalékos tisztjei, politikusok, üzletemberek és újságírók” - mondta Dragomir a meghallgatás után.

Véleménye szerint még legalább egy meghallgatásra behívják a bizottságba. Azt mondta: a meghallgatások végén „sokkal konkrétabb dolgokat is elmond azzal kapcsolatban, ami történt”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?