FRISSÍTVE: Őrizetbe vették Dorin Cioabă önjelölt roma királyt

FRISSÍTVE: Huszonnégy órára őrizetbe vették az ügyészek a magát a romák nemzetközi királyának valló Dorin Cioabát. A kényszerintézkedés egy 5 millió eurós adócsalási üggyel áll kapcsolatban.

Az első információk szerint Dorin Cioabă feleségét is őrizetbe vették, ám ezt utólag rendőrségi források cáfolták. A hírtelevíziók tájékoztatása szerint az ügyészek a nap folyamán elkoboztak két luxusautót és 250 ezer eurónak megfelelő készpénzt is a „királyi családtól”.

Mint korábban írtuk, összesen 28 házkutatást tartott szerda reggel a Mehedinţi megyei rendőrség nyolc megyében és a fővárosban. Kolozs, Szeben, Temes, Hunyad, Dolj, Gorj, Mehedinţi és Argeş megyei, illetve bukaresti helyszíneken zajlottak a házkutatások.

Adócsalással és pénzmosással gyanúsított személyeknél vizsgálódtak, akik illegális ügyleteik révén állítólag több mint 5 millió euróval károsították meg az államot. A rendőrség közleménye értelmében 32 személyt kísérnek be kihallgatásra.  

Korábban Cioabă király azt nyilatkozta: őt nem gyanúsítják semmivel, hanem a feleségét idézték be kihallgatásra tanúként egy adócsalással és pénzmosással kapcsolatos ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?