Hivatalos: csatlakozik a Pró Románia párthoz Victor Ponta

 

Politikai alternatívát kínál a Pró Románia nevű párt révén Victor Ponta, aki vasárnapi sajtótájékoztatóján jelentette be új projektje elindítását. A volt miniszterelnök azt is elmondta: az új formáció szociál-liberális színezetű. 

Ponta kifejtette: a Szociáldemokrata Pártot (PSD) egy személy és a köré csoportosuló emberek sajátították ki, hogy alantas érdekekre használják fel azt. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) gazdasági elképzelései "még a jelenlegi PSD-nél is baloldalibbak", a PSD pedig olyan elképzeléseket tűzött a zászlajára, amelyek csak azokban az országokban léteznek napjainkban, amelyek most élik a szocializmus gyerekkorát, mint például Venezuela - mondta a volt miniszterelnök a sajtótájékoztatón, amelyen Daniel Constantin és Sorin Cîmpeanu parlamenti képviselő is jelen volt.

 

Posted by Victor Ponta on Sunday, September 3, 2017

Ponta kifejtette, ő is, valamint Cîmpeanu és Constantin is szakítottak "azokkal a politikai erőkkel, amelyek már nem ígérnek változást". Azt mondta: napjaink Romániájában nem akar már sem tapsviharokkal tűzdelt végrehajtó bizottsági üléseket, sem olyan politikai vezetőket, akik csak mímelik, hogy szeretik a népet. 

A Pró Románia politikai projekt indítását bejelentő sajtótájékoztatón jelen volt Valeriu Steriu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) parlamenti képviselője is, aki az újságírók érdeklődésére azt mondta: "baráti minőségében" van a teremben.  Daniel Constantin arról számolt be, hogy az új pártot hivatalosan még nem jegyezték be, várják a bírósági döntést. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?