Szabadon engedték a Liviu Dragnea fiának cégét adminisztráló Ilie Dragnet

Szabadon engedték Ilie Dragnet, Valentin Ştefan Dragnea sertéshizlaldájának adminisztrátorát, akit az éjszaka folyamán vett őrizetbe a fővárosi rendőrség. 

Ilie Dragnet az őrizetbe vétel lejártával szabadlábra helyezték, miután a főügyészség ügyészei nem kérték előzetes letartóztatását.A legfőbb ügyészség kilenc személyt vett őrizetbe abban az adócsalásos ügyben, amelyben a szociáldemokrata pártelnök, Liviu Dragnea fiának a cége is érintett. 

Összesen 80 házkutatást végeztek csütörtökön ez ügyben, több cég székhelyén és magánlakásokon is vizsgálódtak. A gyanú szerint építkezéssel, hulladékfeldolgozással foglalkozó, illetve sertéshizlaldát működtető cégek érintettek az ügyben, amelyek csaknem 40 millió lejjel károsították meg az államot adócsalás révén. Többek között a Valentin Ştefan Dragnea tulajdonában levő, Teleorman megyei sertéshizlaldánál is házkutatást tartottak az ügyészek. 

Az éjszaka folyamán őrizetbe vett személyek között volt a sertéshizlalda adminisztrátora, Ilie Dragne is. Utóbbi ügyvédje azt nyilatkozta csütörtökön a sajtónak, hogy amikor az ügyészek által kifogásolt tranzakcióra sor került, védence nem dolgozott a cégnél. Az ügyvéd ugyanakkor azt állította, hogy Liviu Dragnea fia január óta nem részvényes a farmnál, az Országos Cégbíróság adatai szerint azonban a Ferma Salcia Rt. részvényeinek 90%-a Ştefan Valentin Dragnea, 10%-a pedig Ilie Dragne tulajdonában van, utóbbi ugyanakkor a cég vezérigazgatója és adminisztrátora. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?