Támadóhelikoptereket vásárolna a kormány

Támadóhelikoptereket vásárolna a kormány a Bell Helikoptertől - erről egyeztetett csütörtökön a Victoria palotában Mihai Tudose miniszterelnök az amerikai vállalat vezetőivel.

A kormány közleménye szerint a találkozón a miniszterelnök mellett részt vett Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter, Mihai Fifor gazdasági miniszter, Nicolae Ciucă tábornok, vezérkari főnök, Laurian Anastasof altábornagy, a légierő vezérkari főnöke.

"A találkozót követően Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter aláírt egy, az Egyesült Államok kormányának címzett, támadóhelikopterekre vonatkozó vásárlási ár- és szándéknyilatkozatot" - írja a közleményben. A közlemény szerint a találkozót egy technikai megbeszélés előzte meg a védelmi minisztérium székhelyén.

Az idézett dokumentum szerint a következő időszakban részletes tárgyalások kezdődnek a Bell Helikopter és a román gazdasági minisztérium között, amelyek kiterjednek egy esetleges közös vállalkozás alapítására és a know how átvételére is, ami 'jelentősen hozzájárulhat' az ország gazdasági fejlődéséhez. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?