Antal Árpád tevékenység beszámolóval tisztázná a „városi legendákat”

Sepsiszentgyörgy polgármestere idén ismét tevékenységi beszámolót tartalmazó kiadványt küld a város lakóinak, amelynek egyik célja, hogy tisztázzon egyes „városi legendákat”.

Antal Árpád mandátuma elején rendszeresen küldött a lakosságnak beszámoló kiadványokat, ezt legutóbb 2012-ben tette meg, mivel azt követően a törvény erre nem adott lehetőséget. Mivel változott a jogszabály, négy év szünet után idén ismét készítenek egy kiadványt, amelyben tájékoztatják a lakosságot a városháza tevékenységéről és a városban történt megvalósításokról és változásokról, de ezzel a kiadvánnyal szeretnének tisztázni egyes „városi legendákat” is.

Antal Árpád szerint azért tartja fontosnak, hogy a város minden lakója évente vagy kétévente kézhez kapjon egy beszámoló kiadványt, mert ez lehetőséget ad egy átfogó helyzetjelentésre, hogy honnan indultak és hová jutottak el, hiszen nem minden lakónak van lehetősége tájékozódni minden városfejlesztést érintő történésről. A kiadványban ugyanakkor pontosan tisztázni szeretnék, hogy milyen hatásköre van a polgármesternek és önkormányzatnak, ezzel tisztáznának egyes „városi legendákat”.

„Sajnos még sok olyan elvárásunk van, amelynek kivitelezése nem az önkormányzat hatásköre, ezért szeretnénk tájékoztatni a lakosságot, hogy pontosan milyen területeken van hatásköre a polgármesteri hivatalnak. Azt tapasztaljuk, hogy sokan olyan problémák megoldását várják el a városházától, amelyek megoldása az állami intézmények hatáskörébe tartozik”, mutatott rá Antal Árpád. Hozzátette: nehezíti a polgármester és a lakosság közti kommunikációt, hogy Sepsiszentgyörgyön nincs helyi televízió. Ennek hiányában az elöljáró a Facebook közösségi oldalon kommunikál a lakossággal és naponta több üzenetet is kap, amelyeket meg is válaszol.

Antal Árpád szerint abban érdekeltek, hogy megismerjék a lakosság véleményét, ezért az idei tevékenységi beszámoló kiadványban lesz egy oldal, amelyet kitölthetnek észrevételeikkel és javaslataikkal és visszaküldhetik a városházára. Ugyanakkor a polgármesteri hivatal tervezi, hogy az év vége fele egy közvélemény-kutatást is rendel, amelyben felmérik, milyen problémákkal küszködik a sepsiszentgyörgyi lakosság és miként ítélik meg az önkormányzat és a polgármester tevékenységét.

Kapcsolódók

Kimaradt?