Új önkormányzati platformon gyűjtenék össze a jó gyakorlatokat

Az Országos Önkormányzati Tanács (OÖT) keretében egyeztettek a jövőbeni tervekről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és az OÖT elnöke, Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője, Horváth Anna, az RMDSZ Önkormányzati Főosztályának ügyvezető alelnöke, az RMDSZ képviselőházi és szenátusi frakcióinak munkacsoportjának képviselői, valamint Barabás Csaba, Borboly Csaba kabinetjének vezetője hétfőn a csíkszeredai megyeházán.

A megfogalmazott igények szerint, és annak érdekében, hogy még hatékonyabban bevonják az önkormányzatokat a törvényalkotás folyamatába, egy olyan online platform létrehozását tervezik, amely könnyebbé és átláthatóbbá teszi az egy-egy törvény mentén megfogalmazandó módosító javaslatokat. Ezen felület segítségével ugyanakkor azt szeretnék, hogy a jó gyakorlatokat elérhetőbbé tegyék, és ezáltal megkönnyítsék az önkormányzatok munkáját akár a tanácshatározatok szintjén is.

A kétnyelvűség elősegítése érdekében az egyes dokumentumok szintén feltöltődnek erre a felületre, hogy a már lefordított dokumentummintákat az önkormányzatok könnyedén felhasználhassák, megosztva egymás között az információt.

Borboly Csaba ennek kapcsán elmondta, hogy a felület segítségével szeretnének minél több szakmai véleménynek teret adni és könnyebbé, elérhetőbbé tenni a konzultálás folyamatát a jelenlegi rossz vagy hiányos törvények módosítása érdekében, amelyeket az RMDSZ-es honatyák a parlamentben juttathatnak érvényre.

Korodi Attila örömét fejezte ki, hogy a tavaszi megállapodás szerint most már körvonalazódik egy még szorosabb együttműködés az RMDSZ parlamenti frakciói és az önkormányzatok között, a felületnek is köszönhetően, amely a tervek szerint már ősztől működni fog.

Kimaradt?