Tudose: Románia vonzó a nagybefektetők számára

Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta kedden, hogy Románia vonzó a nagybefektetők számára és ez a stabilitás legjobb bizonyítéka.

„Amit a Philip Morris tett Romániában az azt bizonyítja, amit mind többen elismernek, hogy Románia vonzó a nagybefektetők számára, ez a stabilitás legjobb bizonyítéka” – nyilatkozta a miniszterelnök miután a Philip Morris hivatalosan is elindította a Together for Romania programját.

A miniszterelnök megjegyezte: a Philip Morris International 500 millió eurós beruházása legalább 300 új munkahelyet teremt. A Philip Morris International 490 millió eurós beruházással átalakítja az otopeni-i cigarettagyárat olyan dohánybetéteket gyártó üzemmé, amelyek az IQOS típusú készülékekbe kerülnek. Ezek nem égetik, hanem csak felmelegítik a dohányt – jelentette be a vállalat kedden.

A terméket HeatSticks (forró rudak) néven forgalmazzák és az otopeni-i gyár egyik első üzem lesz, ahonnan a cég exportálja ezeket. A beruházás a már most meglévő 670 mellett újabb 300 munkahelyet hoz létre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?