Victor Ponta arra számít, hogy egy idő után Mihai Tudose átveszi a PSD vezetését

Victor Ponta volt szociáldemokrata miniszterelnök azt nyilatkozta vasárnap este, hogy arra számít, hogy egy idő után Mihai Tudose jelenlegi miniszterelnök átveszi a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetését.

„Elkerülhetetlen, hogy Tudose átvegye a PSD vezetését (...). Liviu Dragnea hatalmas gyengesége a pártnak. A korábbi vezetőknél ez nem így volt: Iliescu kicsit jobb volt a pártnál, Năstasénak és Geoanának nagyon jó imidzse volt. Először fordul elő, hogy a pártnak 40 százalékos támogatottsága van, a pártelnöknek pedig 15%. Ez így nem megy” - nyilatkozta Ponta az Antena 3 televízió műsorában.

Ponta szerint Tudosénak nagy tapasztalata van a parlamentben, és Dragnea nem tudja csak úgy leváltani, mint Grindeanut. Ponta Tudose javára írja, hogy leváltotta az országos adóhatóság elnökét és látogatást tett Kisinyovban.

Ponta azt mondja: nincs „személyes haborúja” Dragneával, aki „nagyon jó második ember” volt a pártban, most azonban „katasztrofális vezető”. „A PSD-nek meg kell változnia. Olyan mintha mindannyian a Teleorman megyei tanácsban lennénk” - nyilatkozta Ponta.

Kapcsolódók

Kimaradt?