Egy csíkszeredai esküvői fotós bántalmazta az Orbánt kifütyülő lányt

FRISSÍTVE: Borbáth Áronnak hívják és esküvői fotós az a férfi, aki szombaton brutálisan, a hajánál fogva a földre rántotta az Orbán Viktort kifütyülő lövétei lányt Tusnádfürdőn.

Ezt a Maszolnak több erdélyi fotós erősítette meg, akik kérésünkre azonosították a tettest az erőszakos jelenetről készült felvételen. Borbáth Áron egyébként a csíkszeredai főkonzulátus sajtósának, Borbáth Katalinnak a férje.

FRISSÍTÉS: „Ami ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!” – írta szombat késő este a Facebook-oldalára Borbáth Áron.

A HVG által készített felvételen jól látható, amint a sípjába belefújó lányt előbb egy idős férfi löki meg, majd egy nő ráncigálja a blúzát, végül az esküvői fotós odalép hozzá, megragadja a haját, és egy erőteljes mozdulattal a földre rántja. 

Mint korábban írtuk, az ügyben az Orbán-beszéd után megszólalt a Fidesz frakcióvezetője, Kósa Lajos is, aki provokációnak nevezte a történteket. A politikus köszönetet mondott azért, hogy a rendezők a sípolót "kimentették a tömegből". Úgy vélte, a provokáció veszélyes, mert erőszakot szülhet ."A provokációt és az erőszakot is elítéljük" – jelentette ki.

 „Amit a tusványosi tábort megelőzően és a tábor ideje alatt olvashattunk az interneten, hogy valamilyen provokáció készül, az természetesen be is következett. (...) Gyakorló rendezvényszervezőként is tudom, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit az ilyen provokációknál kell csinálni, hogy a provokátort ki kell vezetni, mert abból nagyobb baj is bekövetkezhet, hogyha itt nem határozottan lépnek fel” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Szombaton az esti órákban sem Borbáth Áront, sem a feleségét nem tudtuk elérni. A fotósnak sms-ben is jeleztük, hogy milyen ügyben keressük. Amint sikerül elérni, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?