Frunda: nem volt szerencsés Németh Zsolt nyilatkozata

Nem konzultált az utóbbi egy napban kibontakozó román-magyar diplomáciai konfliktusról a kisebbségi ügyekben illetékes tanácsadójával a miniszterelnök. „Victor Pontával az elmúlt 24 órában nem beszéltem" – nyilatkozta csütörtökön a maszol.ro-nak Frunda György.frundagyorgy

Az RMDSZ volt szenátora szerda este az Antena3 televízióban fejtette ki álláspontját a székely zászló használatával kapcsolatban. Azt mondta: nem érti, mi a gond azzal, ha a székelyföldiek kitűzik épületeikre a szimbólumukat. „Ezáltal tán a székelyek leszakítanak egy darabot Hargita megyéből és elviszik Budapestre? Önök nem értik, hogy nem akarjuk elszakítani Erdélyt Romániától, nem akarunk határmódosítást. Nem látják, hogy Európában a régióké a jövő?" – fordult a stúdióban lévő meghívottakhoz.

A jogász-politikus a maszol.ro-nak elmondta: nem tartja szerencsésnek Németh Zsolt keddi budapesti nyilatkozatait sem, amelyek heves ellenreakciót váltottak ki Bukarestben, olyannyira, hogy szerda este a román külügyminiszter kilátásba helyezte a magyar nagykövet kiutasítását.

„Az ilyen jellegű kijelentések nehéz helyzetbe hozzák a romániai magyarság képviseletét, amikor a magyarság jogaiért harcol a bukaresti parlamentben" – fogalmazott Frunda György.

Kimaradt?