Dragnea: nem fog csökkenni a volt katonák és rendőrök nyugdíja

Nem csökkennek a nyugdíjak a védelem és a rendfenntartás területén - jelentette ki Liviu Dragnea, a Szociáldemkrata Párt (PSD) elnöke hétfőn, hozzátéve, hogy a kérdésről tárgyalni kell, akárcsak a nyugdíjtörvényről, amelynek „sok az érzékeny pontja”. 

„Ez nem egy könnyű törvény, jelentőségét tekintve vetekszik az egységes bértörvénnyel. Olyan törvény, aminek sok az érzékeny pontja (...) A rendszerből a jelenleg érvényes jogszabály előírásai miatt távoznak olyan sokan. Megjelent az az információ, miszerint ebben a rendszerben csökkenni fognak a nyugdíjak, mire az emberek igyekeznek 45, 46, 47 évesen távozni, és ez nincs rendjén, hisz a román állam befektetett ezekbe a tisztekbe, nagy tapasztalatra tettek szert, és Romániának szüksége van rájuk. Azt hiszem, nagyon tisztán meg kell értetni velük, hogy nem csökken a nyugdíjuk. De a tárgyalások eredményeként a nyugdíjtörvénynek egy igazságos, korrekt törvénynek kell lennie” – mondta a parlament épületében nyilatkozó Dragnea. 

Liviu Dragnea szerint erről a kérdésről minden érintett véleményét ki kell kérni: a védelmi miniszterét, a belügyminiszterét, a védelem és rendfenntartás különböző struktúráinak képviselőiét, a munkaügyi miniszterét - annak érdekében, hogy megállítsák a rendszerből történő elvándorlást. 

Dragnea ugyanakkor megerősítette, hogy nem államosítják a nyugdíjrendszer második pillérét. 

Kimaradt?