Korrupcióellenes tüntetés volt Bukarestben és Nagyszebenben

 A korrupció ellen tüntetett körülbelül ezer személy Bukarestben vasárnap este. Az "Együtt mentjük meg az országot a korruptaktól" elnevezésű felvonulás a Victoriei (Győzelem) téren kezdődött és a Francofoniei (Frankofónia) terén ért véget. 

A kitartó esőben felvonuló tüntetők olyan jelszavakat skandáltak, mint "PSD-PNL, ugyanaz a marhaság", "Dragnea, ne feledd, Románia nem akar téged", "Tolvajok", "Nem akarunk tolvaj nemzet lenni", "Gyertek, mentsük meg Romániát". A megmozdulás résztvevői a parlament épülete és az alkotmánybíróság székháza előtt is elvonultak, miután az Universităţii (Egyetem) téren letérdelve adóztak a forradalmárok emlékének. 

A tiltakozók aláírásokat gyűjtöttek Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea menesztése érdekében, állításuk szerint már 6 000 személy adta nevét és kézjegyét az indítványhoz. A tüntetés a Frankofónia terén ért véget este 22:30 körül. 

Nagyszebenben is felvonult vasárnap este mintegy száz tüntető, hogy kifejezze nemtetszését a kormányzó pártokkal szemben. A résztvevők a Szociáldemokrata Pártot és a Liberálisok és Demokraták Szövetségét, valamint a kormányt és a parlamentet bíráló jelszavakat skandáltak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?