Sorin Grindeanu: „Életre szóló leckét tanultam meg”

Életre szóló lecke volt számára a miniszterelnöki tisztség – jelentette ki szerdán Sorin Grindeanu ügyvivő kormányfő.

„Számomra ez a hat hónap jelentős tapasztalatot hozott a központi közigazgatás terén, egy életre szóló leckét tanultam meg. Valami azonban elgondolkodtatott – egyetlen ember rosszakarata, és arra irányuló vágya, hogy minél nagyobb hatalom összpontosuljon a kezében” – mondta a Victoria-palotában nyilatkozó Grindeanu.

​Sorin Grindeanu szerint az utóbbi másfél hónapban az általa vezetett kabinetet folyamatosan átalakították a televízióban, és a politikai válság nyomai rövidesen megmutatkoznak a makrogazdasági mutatókban.

„Az utóbbi másfél hónapban ezt a kormányt folyton elemezték és átalakították a televízióban, ami mélységes bizonytalanságot idézett elő a központi közigazgatással kapcsolatban. Ennek a politikai válságnak a hatásait rövidesen a makrogazdasági mutatókban fogjuk meglátni. Senkinek nem fog ez tetszeni, sem a románoknak, sem a befektetőknek” – mondta Grindeanu a Victoria-palotában.

Az ügyvivő miniszterelnök arra kérte a kormányhivatal tisztségviselőit, hogy a kormány nevében nyújtsanak be egy keresetet az alkotmánybírósághoz, hogy megoldást találjanak a képviselők szavazatának védelmére.

„Többé nem szabadna előforduljon a román parlamentben az, ami a bizalmatlansági indítvány megszavazásakor történt” – nyilatkozta Grindeanu. Rámutatott: a képviselőket és szenátorokat nem szabadna kényszeríteni szavazáskor, és a szavazásnak méltósággal kell történnie.

Véleménye szerint a leendő miniszterelnöknek le kellene cserélnie az országos adóhatóság (ANAF) vezetőségét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?