Megújult elnökséggel kezd közösségépítésbe a marosvásárhelyi RMDSZ

Vass Levente marosvásárhelyi RMDSZ-elnök új, többnyire a civil szférából érkező alelnökökkel állította össze csapatát. Az új elnökségre a városi választmányis rábólintott.

A döntés szerint hat alelnök segíti a szervezet munkáját. Az ügyvezető alelnök szerepét Kali István tölti be, a környezetvédelemért és fenntartható fejlődésért felelős alelnök Hajdu Zoltán, jogi és önkormányzatokért felelős alelnök Tóth Brezovszky Andrea, gazdasági, egyházügyekért, humán erőforrásért és munkavédelemért felelős alelnök Szabó Zoltán Győző, szervezésért és civil szervezetekért felelős alelnök Tubák Nimród, pénzügyért és szervezetépítésért felelős alelnök Szigyártó Zsombor.

​Továbbá lesz még egy ifjúságért felelős és egy a turizmus és kultúra népszerűsítéséért és interetnikus kapcsolatokért felelős alelnök is. Ezekre a tisztségekre bárki jelentkezhet, aki részt vesz a nyílt pályázaton és akinek pályamunkáját az elnökség elfogadja. A pályázatokat a kabinet@vasslevente.ro e-mail címre lehet elküldeni. Pályázni fényképes önéletrajzzal és szakmai elképzelés leírásával lehet.

A városi szervezetben az oktatásügyi kérdésekkel Novák Csaba Zoltán szenátor foglalkozik, míg a szociális jellegű kérdések Csép Éva Andrea képviselő területéhez tartoznak. Ők a megyei szervezetben is ezt a funkciót töltik be és a városi RMDSZ vezetője úgy látta jónak, ha nem aprózzák el a feladatokat, hanem ugyanannak a személynek a kezében összpontosítják.

Az új elnökséggel rendelkező városi szervezet céljai között a marosvásárhelyi magyarság bizalmának a visszaszerzése szerepel első heyen, illetve az, hogy az RMDSZ nem civil szervezetként, hanem politikai pártként erősödjön meg, ennek jegyében nem is rendezvények szervezésére vállalkozik, hanem projektek összeállítására – mondta Vass Levente.

Kapcsolódók

Kimaradt?