Liviu Dragneának nem áll szándékában lemondani

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnöknek nem áll szándékában lemondani tisztségéről, bevallása szerint a párt országos végrehajtó bizottságának ülésén kollégái azt mondták, egy PSD-elnök nem reagálhat így ebben a helyzetben.

Sorin Grindeanu kormányfő az elmúlt napokban több ízben is elmondta, ha Dragnea vállalja a felelősséget a kialakult helyzetért, és lemond a pártelnökségről, ő maga is feláll a miniszterelnöki székből.

"Nem tudom megtenni. Szóba került ez a végrehajtó bizottság ülésén is. Megkérdeztem a kollégáimat, hogy kell-e tárgyalnunk erről, mire ők azt mondták, hogy szó sem lehet róla. Mégis, egy PSD-elnök nem reagálhat így" - nyilatkozta vasárnap Dragnea. A pártelnök ugyanakkor elismerte, hogy részben az ő felelőssége a Grindeanu-kabinet kudarca.

Azt is megkérdezték az újságírók a PSD elnökétől, hogy miért csak 223 képviselő írta alá a bizalmatlansági indítványt, amelynek 233 szavazatra lenne szüksége ahhoz, hogy átmenjen a parlamenten. Dragnea azt mondta, több PSD-s képviselő és szenátor el van utazva, így nem tudták ellátni kézjegyükkel a dokumentumot.

"A lényeg azonban a szerdai szavazáson van. Egy bizalmatlansági indítvány sikere vagy sikertelensége a voksoláskor dől el, nem az aláírások számán múlik" - tette hozzá a pártelnök, akinek meggyőződése, hogy meglesz szerdán a kormánybuktatáshoz szükséges szavazattöbbség

Kapcsolódók

Kimaradt?