Háromnapos látogatást tesz Németországban Klaus Johannis

Háromnapos látogatást tesz Németországban június 19-e és 21-e között Klaus Johannis államfő - tájékoztat az elnöki hivatal.

A látogatásra a Németország és Románia közötti diplomáciai kapcsolat felvételének 50. évfordulója, a két ország közötti együttműködési és partnerségi megállapodás aláírásának 25. évfordulója és Románia európai uniós csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából kerül sor.

Johannis hétfőn találkozni fog német hivatali kollégájával, Frank-Walter Steinmeierrel, valamint Angela Merkel kancellárral. Az egyeztetéseken a kétoldalú kapcsolatok elmélyítéséről, illetve aktuálpolitikai témákról esik majd szó.

Az államfő és a német kancellár találkozóját követően közös sajtótájékoztatóra is sor kerül - derül ki az elnöki hivatal sajtóközleményéből.

Kedden Johannis díszmeghívottként részt vesz majd a száműzetések és kiutasítások áldozatainak emlékére tartandó ceremónián, amelynek helyszíne a berlini Német Történelmi Múzeum lesz. 

Németországi látogatása keretében az államfő megnyitja az 50-25-10: Románia - Németország - Európai Unió. Három mérföldkő egy közös történelemben című fotókiállítást, amelyet Románia berlini nagykövetségén rendeznek be. Ugyancsak a nagykövetségen veszi majd át az elnök a Szent György-érmet, amelyet február 3-án, a drezdai Semper operabálon ítéltek oda neki, az eseményen azonban nem volt jelen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?