HotNews: A kormány összes PSD-s minisztere lemond, kivéve Grindeanut

A kormány összes PSD-s minisztere lemond, a kéréseket a párt végrehajtó bizottságának is jóvá kell hagynia - tájékoztat a HotNews pártforrásokra hivatkozva. A kormányfő, Sorin Grindeanu nem kíván megválni megbízatásától. A bizottság ülése jelenleg is zajlik. 

Az ülés előtt arra a kérdésre, hogy kérte-e Sorin Grindeanu miniszterelnöktől lemondását, a PSD elnöke, Dragnea azt felelte: senkitől nem kérte, hogy nyújtsa be lemondását, sem a kormányfőtől, de a miniszterek egyikétől sem. "Nem túl kényelmes a helyzet, amelyben jelenleg vagyunk, ugyanakkor nem hagyhatjuk, a dolgok továbbra is úgy haladjanak, ahogy eddig. Lássuk, milyen döntésre jutunk" - mondta Dragnea, aki szerint az országos végrehajtó bizottságnak nemcsak joga, hanem kötelessége is kiértékelni a kormányt. 

Liviu Dragnea kijelentette: a kormányprogram által előírt intézkedések 60 százaléka nem teljesült, a késlekedésekről pedig nyilvánosan beszélni kell, és mielőbb be kell hozni a lemaradást. "Nehezemre esik ezekről a dolgokról beszélni a nyilvánosság előtt, de ez nem a mi kormányunk, hanem Románia kormánya" - tette hozzá a PSD elnöke. 

A HotNews kérdésére a kommunikációs miniszter, Augustin Jianu elmondta, nem mondott le, ezt csak akkor teszi meg, ha a miniszterelnök kéri. A kulturális miniszter, Ionuț Vulpescu szintén nem mondott le. 

Nem válik meg ugyanakkor megbízatásától a védelmi, a pénzügyi, az igazságügyi és a kis- és középvállalkozásokért felelős tárcavezető. 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?