SIPA-ügy: Cazanciucék csak villanykörtét cserélni mentek be az archívumba

2013-ban azért volt szükség bemenni a Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) archívumát őrző helyiségbe, mert meghibásodott az egyik világítótest - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Robert Cazanciuc volt igazságügyi miniszter. 

A szaktárca közzétette csütörtökön a SIPA archívumába betekintést nyert személyek listáját, a látogatások pontos dátumával. A jegyzék szerint 2013-ban egy alkalommal engedtek be egy bizottságot az épületbe: december 13-án Florian-Teodor Andronache, Marius Ştef, Adrian Oltenaş és Nicolae Tiliban járt bent.

Cazanciuc szerint erre azért volt szükség, mert az archívumot őrző Országos Börtönigazgatóság jelezte a szaktárcának, hogy meghibásodott az egyik világítótest a dokumentumokat tároló helyiség előterében. Miniszteri rendelettel megalakítottak egy bizottságot, amelynek tagjai kizárólag az előtérbe léphettek be, „kicserélték a meghibásodott villanykörtét, megállapították, hogy az előtérből nyíló ajtókon levő pecsétek érintetlenek, jegyzőkönyvbe vették ezeket az adminisztratív intézkedéseket, majd a jegyzőkönyvet benyújtották az illetékes osztálynak” – mondta a volt miniszter. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?