Katasztrófának nevezte a kanyarójárványt az államfő

Klaus Johannis államfő csütörtökön katasztrófának nevezte a kanyarójárványt, kijelentve, hogy a beoltás kötelezővé tételét támogatja.

A Cotroceni-palotában nyilatkozó elnök kifejtette: az, hogy körülbelül ötezer kanyarós megbetegedés van az országban, és a betegség már 26 halálos áldozatot szedett, nem csak a jelenlegi egészségügyi miniszter és csapatának hibája, hanem a teljes rendszeré.

„Rendszeres, kötelező, hatékony és az egészségügyi minisztérium által jól megszervezett oltási kampánnyal kell megelőzni az ilyen járványok elterjedését. Évek óta nem volt ilyesmiben részünk, és íme, most jelennek meg ennek a katasztrofális következményei” – mondta Johannis.

„Én azon a véleményen vagyok, hogy a beoltás kötelező kell hogy legyen” – tette hozzá az államfő, aki szerint tájékoztatási kampányokra van szükség a lakosság érdekében. Johannis paradox helyzetnek nevezte, hogy az ő korosztályát nem sújtotta ilyen járvány, de napjainkban ismét felütötte a fejét, mert az oltókampányok nem voltak elég hatásosak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?